
צוות המרכז הטיפולי אוניברסיטאי
בר אילן - רטורנו

הרב איתן אקשטיין
מנכ״ל רטורנו
הרב איתן אקשטיין הוא המייסד והמנכ"ל של רטורנו ומומחה בתחום ההתמכרויות. בנוסף להיותו עובד סוציאלי ומדריך רכיבה על סוסים, הרב אקשטיין מביא עמו ניסיון של 27 שנה בטיפול בהתמכרויות והקמת מרכזי טיפול בקהילות יהודיות שונות בעולם. לצד הרגישות שלו והבנה עמוקה ללבם של אנשים, הרב אקשטיין הוא הלב והנשמה של פרויקטים רבים ברטורנו.

פרופ׳ תומר עינת
יו"ר המרכז הטיפולי אוניברסיטאי
פרופסור תומר עינת הוא מרצה בכיר במחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר אילן. מחקריו של פרופסור עינת, אשר התפרסמו בשבעה ספרים ובמעל 70 מאמרים ופרקים בספרים אקדמאיים שונים. מחקריו עוסקים בהשפעות הפסיכוסוציאליות של החיים בבתי כלא על רווחתם הנפשית של אסירים ואסירות, במדיניות הענישה בישראל, בשיקום אסירים ובתעשיית המין בישראל. בשנים האחרונות עומד תומר בראש קבוצת מחקר בין-אוניברסיטאית הבוחנת את השפעותיו של רדיו בכלא – פרויקט חדשני וראשון מסוגו בעולם - על תהליכי שיקומם ורווחתם הנפשית של אסירים העובדים בו והמאזינים לתכניו. במישור הפרקטי, פרופסור עינת הוא חבר דירקטוריון ברשות לשיקום האסיר, ומשמש כיועץ בוועדות ממשלתיות וחוץ-ממשלתיות רבות.

פרופ׳ נתי רונאל
מייסד המרכז הטיפולי אוניברסיטאי
פרופ׳ נתי רונאל הוא חוקר ומרצה בכיר במחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר-אילן ובין השנים 2016-2013 שימש כראש המחלקה. נתי הוא קרימינולוג קליני מנוסה, המתמחה בטיפול בהתמכרויות, באלימות ובנפגעי אלימות ובסוגיות שיקום שונות של עוברי חוק. על בסיס מחקריו השונים פיתח את הקרימינולוגיה החיובית והוויקטימולוגיה החיובית, המציעות פרספקטיבה חדשנית להתמודדות עם עבריינות ואלימות. במהלך שנות התשעים הוא פיתח את ״דרך החסד״, המבוססת בחלקה על תוכנית שנים-עשר הצעדים, באמצעותה טיפל עד כה באלפי אנשים מרקע מגוון, והעביר הכשרות וקורסים למאות אנשי מקצוע שונים. בנוסף, נתי שוקד על פיתוח הקרימינולוגיה הרוחנית ובהתאמה גם הוויקטימולוגיה הרוחנית, המציעות תפיסה תיאורטית חדשנית, מבוססת רוחניות, בהתייחס לקרימינולוגיה ולוויקטימולוגיה ולפרקטיקה שלהן.

פרופ׳ גל ידיד
מדען ראשי של המרכז הטיפולי אוניברסיטאי
פרופסור גל ידיד הוא ראש המעבדה לנוירופסיכופרמקולוגיה במרכז לחקר המוח והפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן. הוא חוקר מחלות פסיכיאטריות הקשורות למערכת התגמול: התמכרות לסמים ,סנדרום פוסט טראומטי (דיכאון, PTSD). עבודתו בחקר ההתמכרות עוסקת בניסיון להבין את הביולוגיה שמאחורי הפעילות המוחית שמביאה לחזרה לשימוש בסם. במחקריו הוא משתמש בשיטות מתקדמות המאפשרות סריקת כל הגנום לשינויים אפיגנטיים ובחירת מטרות ממוקדות להתערבות ע"י יצירה של "קוקטלים" פרמקולוגים שמותאמים באופן דינאמי ואישי למטופל. כמו-כן הוא בונה אלוגריתם שמשלב בין פרמטרים התנהגותיים לבין קוגניטיביים, אפיגנטיים machine learning - ו Big Data הסייעים לשיקום טוב יותר.

אבי אקשטיין
סמנכ״ל ומנהל הקהילות טיפוליות רטורנו
אבי הוא עובד סוציאלי ומנהל הקהילות הטיפוליות ברטורנו. בעבר, ניהל במשך שש שנים את "מפגשים" היחידה האמבולטורית של רטורנו שנים. כיום מוביל שינוי ברטורנו, בהקמת מחלקת כוח אדם, בתשומת לב אישית שניתנת הן לעובדים והן למטופלים בכלל המחלקות של רטורנו.

אילה אלבאז
רכזת המרכז הטיפולי אוניברסיטאי מטעם רטורנו
אילה היא עובדת סוציאלית קלינית העובדת ברטורנו בעשר השנים האחרונות. ניהלה סניף של היחידה האמבולטורית של רטורנו בירושלים שנתן מענה לבני משפחות של מכורים. כיום אילה אחראית על הדרכות והכשרות מקצועיות לצוות רטורנו. בנוסף אילה הינה מטפלת זוגית ומשפחתית, מטפלת בטראומה בשיטת EMDR ודוקטורנטית במחלקה לקרימינולוגיה בר אילן.

פרופ' יעקב ב. יבלון
דיקן בית הספר לחינוך באוניברסיטת בר-אילן
פרופ' יבלון עוסק בהתנהגויות סיכון ולמידה של ילדים בבתי ספר. מחקריו מתמקדים בתרומת בית הספר להתפתחות בריאה של ילדים, ולקידום חוסן ומניעה. הוא פרסם עשרות מאמרים בכתבי עת מדעיים, מוזמן להרצות באופן תדיר בפני גופים מקצועיים, והציג את מחקריו בכנסים ובבמות בינלאומיות רבות. הוא מכהן כראש המרכז לסימולציות בחינוך ועומד בראש צוות מחקר בינ"ל לבחינת איתור וזיהוי תלמידים בסיכון בבית הספר. במהלך עבודתו כיהן כעמית מחקר באוניברסיטת הרווארד, כחבר בוועדות מקצועיות רבות בישראל ובעולם, ובהן כנציג ישראל לוועדת ה - OECD בנושא אלימות בבתי ספר, כחבר בוועדה לבחינת קשרי משפחה ובית הספר מטעם האקדמיה הישראלית הלאומית למדעים, ובוועדת המתווה להכשרת מורים בישראל מטעם המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג).

פרופ' הדר דנציג-רוזנברג
הפקולטה למשפטים אוניברסיטת בר אילן
פרופסור דנציג-רוזנברג חברה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן וכמרצה וחוקרת אורחת בבית-הספר למשפטים של אוניברסיטת ברקלי בקליפורניה. תחומי מומחיותה משתרעים על שדות המשפט הפלילי המהותי והדיוני, בדגש על הפילוסופיה של המשפט הפלילי, מודלים אלטרנטיביים להליך הפלילי המסורתי וחקר מקומם של נפגעי עבירה במשפט הפלילי.
פרופ' דנציג-רוזנברג חברה בוועדה המייעצת לשרת המשפטים בתחום סדר הדין-הפלילי ודיני הראיות ובוועדה המייעצת לגיבוש אמצעי הגנה על הציבור מפני עבריינות ברשת (ועדת השיימינג). היא פרסמה מאמרים רבים בספרים ובכתבי-עת מובילים בארץ ובעולם, זכתה במענקי מחקר ובפרסים שונים. כיום היא מובילה מחקר אמפירי ביחידה האמבולטורית ברטורנו בנושא עמדותיהם של צרכני זנות לגבי חוק הפללת הלקוחות.

ד"ר אורן גליקמן
מנהל מרכז ביג דאטה אוניברסיטת בר אילן
מנהל את המכון למדע הנתונים באוניברסיטת בר-אילן. לאורן רקע אקדמי בתחום עיבוד השפה טבעית עם דוקטורט מבר אילן, תואר שני מקרנגי מלון ותואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית. בשנים האחרונות ד"ר גליקמן כיהן בתפקידים בכירים בתעשיה בהם: המדען הראשי של מרכז החדשנות של סיטי בישראל, מנהל קבוצת המחקר של שופינג.קום כחלק מאיביי העולמית ועמית מחקר במעבדת המחקר של דיגיטל בארה"ב.

פרופ' רבקה תובל משיח
המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן
פרופסור תובל-משיח היא ראש התכנית ללימודי מגדר, פסיכולוגית קלינית וחברת סגל במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן. פרופ' תובל-משיח משלבת במחקריה מתודולוגיות מחקר איכותניות וכמותיות, בדגש על הגישה הנרטיבית. במחקריה היא בוחנת את האופנים בהם מובנית ומשתנה הזהות הנרטיבית במצבי שינוי התפתחותיים, במצבי משבר וטראומה. מחקריה בתחום הטראומה בוחנים בין היתר את השתנות הנרטיב הטראומטי לאורך טיפול, השפעותיו של תיעוד ושל עבודה עם לוחמים בעזרת וידיאותרפיה, ההשפעות הנתפסות ארוכות הטווח של פגיעה מינית על התפתחותן של הנפגעות, ואת הגורמים המסייעים בטיפול. בתחום המגדר, היא חקרה השתנות זהותית של נשים במעגל החיים, תוך התמקדות בהיבטים פסיכולוגיים של אימהות כתהליך התפתחותי. היא משמשת כחברה ביחידה הבינלאומית בעמותת נט"ל, ומפתחת התערבויות במצבי טראומה קולקטיבית וקהילתית.

ד״ר שירה סובול
חברת סגל בביה"ס לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר אילן
ד"ר סובול היא פסיכותרפיסטית נוער ומבוגרים המומחיות בטיפול בחרדות ובהתמכרויות. מרצה בתוכנית לפסיכותרפיה במכון מפרשים, מכללת ת"א יפו. ד"ר סובול ניהלה בעבר את המחלקה לטיפול בהתמכרויות בקרית אונו (יחידה אזורית בקעת אונו). כיום היא מנחה קבוצות מתבגרים ברחבי הארץ בנושא: מיניות, דימוי גוף, דימוי עצמי, חיזור אלים ושימוש לרעה בחומרים פסיכואקטיבים.
מחברת הספרים: "מנצחים את הפחד" ו"הורים לילדים ללא גבולות".
